måndag 18 november 2013

Under lysande måne

Under lysande måne, av Lian Hearn


Den tredje boken i serien, Klanen Otori.

Takeos och Kaedes kärlek till varandra har vuxit sig starkt! De väljer att trotsa alla traditioner för att vara tillsammans med varandra. Men de har flera fiender emot sig!

Släktet är fortfarande ut efter att döda Takeo. De kommer inte vila innan han tagit sitt sista andetag. I Maruyama som är Kaedes ärvda provins, ger de sig båda av för att ta tillbaka det som är deras.

Deras långa resa efter fred börjar i Terayama och nu är det äntligen dags för Kaede att göra ägande på sin provins, vilket verkar göra många illa till mods. En kvinna att leda? Takeos rykte om att bli en god ledare och herre sprider sig och flera, speciellt bönder , utstötta väljer att slåss vid hans sida, också flera Otori krigare anser Takeo som sin sanne ledare. När Takeo mötte Jo-An och fick veta sitt öde, trodde han inte på den. Nu börjar det bekymra honom. 

5 slag skall du utkämpa 4 ska du vinna och 1 förlora. Du kommer föra fred med dig till hela de Tre rikena. Och du kommer att dö för din sons hand.


Takeo vet att Yuki kommer att föda en pojke, hans son. Kommer den pojken verkligen döda honom i framtiden? Men resan Kaede och Takeo gör kommer att bli svår. Herr Fujiwara har gått emot Takeo och anser Kaede som sin fru! Arai är arg på Takeo för att släktet förde iväg honom. Men det är inte bara inom krigarklassen det råder splittring. Även Släktet börjar bli osäker på var deras plats i den här världen är.

Det här är den spännande fortsättningen på klanen Otori. Kanske inte den bästa av de alla tre som jag hittils läst, p.g.a de använder för mycket av att planera och beskriva. Striderna är korta och jag tycker de borde vara längre. Men det förekommer tydligt hur grym man kan bli bara för att uppnå makten och få som man själv vill. Men annars är det en bok man verkligen ska läsa om man en gång har börjat.

// Atte





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar