söndag 3 november 2013

Barnkolonin

Barnkolonin - Kerstin Lundberg Hahn


Långt ute på landet ligger ett vandrarhem som en gång i tiden var en koloni för fattiga barn. Hit flyttar fjortonåriga Joel. Hans föräldrar ska förverkliga sin dröm om att driva ett pensionat.
Mitt ute i ingenstans ska de bo, storasyster Agnes bara klagar och små syskonen är jobbiga. Ingen mobiltäckning inga kompisar. Kan det bli värre? 

Redan första dagen börjar hemska saker att hände. Joel hjälper vaktmästaren att laga en dörr, men sedan vid middagsbordet när Joel berättar det, säger hans pappa att det inte finns någon vaktmästare? Så vem är det då som stryker omkring i vandrarhemmet.
 Men märkliga börjar att ske. Spökar det på den gamla barnkolonin, eller håller Joel på att bli galen? 
Varför syns det en solkatt där solen inte når?


En spännande och lite läskig bok. Eller ganska så läskig enligt min åsikt eftersom jag inte klarar av att läsa eller se skräck. Kan inte alls sova sedan. Men fick tips om den här boken och lånade av en kompis. Den är verkligen spännande och mystisk. Vad har egentligen hänt liksom?
det roliga med boken att det är inte alls de vanliga gamla spökfasoner, du vet knarrade gungstolar, vita damen på vinden, nej den här boken tar det till en helt nivå!

// Atte



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar