onsdag 1 juli 2015

Simma lugnt Sigge

Simma lugnt Sigge, av Lin Hallberg


Ridlägret är över och det är dags för Elina och hennes syster Linnea att åka hem till mormor och morfar. Trots att det brukar vara det roligaste är det inte det mer. Att Elina vill är att stanna hos Sigge. Men Ingela och hennes pojkar ska åka bort och stallet kommer vara stängt. Men väl framme vid mormors och morfars blir det inte så dåligt i allafall. 

Mormor har alltid lösningen på hästsjuka tjejer. Hon fixar käpphästar och tillsammans fixar de två boxar åt käpphästarna och Elina glömmer bort att sakna Sigge. Men veckan går fort och väl hemma igen får Elina veta någonting spännande. Hon och hennes mamma får åka ut till sommarhagen varje dag för att se till att hästarna har det bra och som belöning kommer Elina få vara med i sin första tävling.

Elina kan inte låta bli att vara både glad och nervös på samma gång. Hon och Eric träffas varje dag och planerar och tränar till tävlingarna. Men en dag kommer ett mörkt moln över Brobygården. Jossan har kommit hem från semestern och när hon får veta att Elina ska delta i en tävling med Sigge blir det inte roligt längre. Hon säger att Sigge är hennes och ingen annans. Elina vet inte vad hon ska göra och kan ens Ingela fixa detta?

Fortsättningen på Sigge böckerna :) En bra bok och rekommenderas till hästintresserade

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar