söndag 26 juli 2015

Stå ut!

Stå ut, av Mattias Edvardsson


Tre människor
Tre liv. Ett gemensamt mål.
Att stå ut


Nike är tjejen som har alla rätt på proven, alltid den som räcker upp handen i klassen och en plugghäst. Hon ställer aldrig till med besvär och märks inte heller alltid. Hon och hennes kompis är utfrysta och har egentligen inget gemensamt med varandra. Utan de blev bara lämnade åt varann. Men på kvällarna framför datorn styr Nike sina klasskompisarna som den supersnygga bloggerskan Nicole. Nike som aldrig ställer till med besvär, krånglar till det ordentligt för sig och i det dras två andra liv med in i krånglet.

Liam, är skolan bråkstake. Han som skolkar, käftar emot lärarna. Många anser att han är tuff och avgudar honom eller är rädd för honom. Men det anser inte Liam alltid själv. Inte på insidan. Inom hemmet väggar finns mamma. Mamma som alltid har tagit hand om honom, men vad händer om mamma dör i cancer. Vart ska han då ta vägen?

Christer är en lärare åt både Liam och Nike. Varje dag suckar han åt ungdomarna som vägrar ta in någon kunskap alls. Förut älskade han sitt jobb, nu avskyr han det. Hela dagarna är han omgiven av människor. Men hemma väntar bara en ensamhet som han vill fylla. Men samtidigt vill han det inte. Inte på grund av ärret.

Som det står är det tre olika människor och deras liv. Tre olika liv som egentligen inte har någonting alls med att göra med varandra. En intressant bok som hoppar mellan dessa olika liv och deras synvinklar. 

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar