söndag 26 juli 2015

Andas samma rytm som du

Andas samma rytm som du, av Annelis Johansson
Sam och Eva har känt varandra sedan dagis. De har bott på samma gata nästan hela sina liv. Eva är den snälla, oskyldiga och samtidigt den tuffa och modiga tjejen. Sam däremot vågar inte alltid göra det som Eva gör. Trots det har de hållit ihop sedan dagis ända tills nu i gymnasiet. Men när sommarlovet börjar är det något som går väldigt snett för Eva. Sam försöker lista ut vad det är, men Eva stänger in sig själv djupare och djupare. 

En dag försvinner Eva. Och Sam vet inte vad han ska göra. Evas pappa vet inte varför Eva håller sig undan. Djupt inom Eva finns en oro. En oro som alltid har gömts bakom ett fake skratt eller leende. Men som inte går längre.

När Sam börjar rota mer i Evas liv inser han att det är mycket han fortfarande inte förstår. Och när rykten börjar gå bland ungdomarna börjar Sam undra. Kan ryktet om Eva verkligen vara sant. Vad som verkligen hände den natten till sommarlovet som fick Eva att försvinna. 

Andas samma rymt som dig är en lite speciell bok. De hoppar mellan nutiden och tiden då de var barn. Helt ok att läsa, kanske inte riktigt en höjdare men rekommenderas till 13-15 år. 

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar