tisdag 21 juli 2015

You had me at hello

Mhairi McFarlane: You had me at hello



Utgiven: 2013
Antal sidor: 400
Språk: svenska (trots att titeln är på engelska)

Boken börjar med att bokens två viktigaste karaktärer, Rachel och Ben, njuter av solen ute på universitetsområdet där de båda studerar. Ben försöker gömma sig för en professor som han inte har lämnat in en uppsats till, men professorn får syn på dem. Ben låtsas fria till Rachel för att distrahera honom. När Rachel skrattande svarar nej, förklarar Ben för professorn att han tänker ta ledigt av personliga skäl. Hela situationen är skrattretande.

Tio år senare är huvudpersonen Rachel journalist. Hon har just lämnat sin fästman och är singel för första gången på tretton år. Det är då hon träffar Ben igen. Ben som hon inte har sett sen universitetet. Ben som numera är gift med en snobbig blondin som heter Olivia.

Boken utspelar sig i första hand när Rachel just har flyttat ifrån Rhys och träffar Ben för första gången på tio år, men genom tillbakablickar får man veta mer och mer om deras förhållande både nu och då. Det man först trodde var en ganska ytlig bekantskap mellan två ganska olika människor, visar sig vara betydligt mer. Man gräver hela tiden djupare i vad som hände då och hur det kom sig att de tappade kontakten, medan man funderar över hur det rimligtvis kan finnas en lösning på den här röran som leder till ett lyckligt slut.

Den här boken var stundvis väldigt rolig. Den blev aldrig långtråkig. Även om man tog pauser var det lätt att genast dyka ner i den igen, men man kunde också lätt ha sträckläst den utan att tappa intresset. Den var ganska lättläst. Jag måste erkänna att jag tyckte den var lite smörig. Slutet kändes lite självklart och även om boken var väldigt originell, var det samtidigt något med den som var så cliché. Som en typisk romantisk komedi.

Smörig eller inte. Överlag tyckte jag väldigt mycket om den här boken. Den innehöll många överaskningar. Tidshoppen fungerade bra och jag tyckte om att man hela tiden fick lära sig mer, lager efter lager ta sig djupare ner tills man hittade den verkliga historien. Rekommenderar den här boken för vuxna, unga vuxna och äldre tonåringar som tycker om romantik.


Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar