söndag 26 juli 2015

Vildfågel

Vildfågel, av Jane Eagland

Anna har bott hela sitt liv på den ensamma och mycket avlägsna ön. De ända andra människorna hon har träffat är sin pappa, hans sekreterare, kokerskan och hennes man. Hennes pappa säger alltid att omvärlden är en mycket ondskefull plats och att hon ska stanna på ön och räkna.

Hennes pappa är ett mattegeni, men för många år sedan stals hans uppfinning och han drog sig bort. Det fanns inga bevis mot mannen som stal uppfinningen. Nu är Annas pappa fast besluten om att ge igen.

En dag spolas en pojke upp på stranden. Och trots att Anna förbjuds att träffa honom kan hon inte låta bli att bryta mot reglerna. Pojkens berättelser fängslar henne och hon hoppas på att en dag få lämna ön och se världen med sina egna ögon. Inte bli kvar och räkna matte hela dagarna.

Men inom murarna finns något mera. Något eller någon är inte den person de utger sig att vara.

En väldigt lättläst bok som man lätt kommer igenom på 1 timme. Ganska förutsägbar och lite små tråkig. Själva historien är påmind om många andra som har i grunden samma historia. Fats på en ö, aldrig sett världen, en person kommer till ön m.m. Men detta är bara första boken och fortsättning finns. Svårt att säga tidsålder, men beskrivningarna i boken är välgjorda.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar