tisdag 30 juni 2015

Vägen till altaret

Vägen till altaret - av Nora Roberts


Tre kvinnor, tre berättelser, en man med en osviklig känsla för kärlek

Daniel Duncan MacGregor börjar bli till sin ålders höst och han lutar sig lugnt tillbaka på sina 90 år och tänker hur lyckligt rik han är. Och det är inte pengar han är rik på. Han har en fantastisk fru och en familj som han älskar med hela sitt hjärta. Men trots det saknar han springet av småbarn i huset och anser att det är dags för hans äldsta barnbarn att börja gifta sig. Men de tre äldsta har bara ögonen för sina karriärer och ägnar inte en tanke åt män. Men det tänker Daniel ändra på. Han har valt ut tre män som kommer passa dem var och en. Men han börjar med den första och äldsta barnbarnet Laura.

Laura är en nybliven advokat och tack vare sina föräldrar gör hon stora framsteg. Hon och hennes mamma samarbetar i ett fall om en kvinna som skjutit sin man i självförsvar. Största delen av hennes dagar går åt att ägna sig åt efterforskningar tills en man dyker upp i hennes och hennes två kusinernas hus. Han presenterar sig som Royce Cameron och har fått som uppdrag att installera ett säkerhetssystem i deras hus och den som gav jobbet åt honom är ingen annan än Lauras farfar Daniel MacGregor. Är Royce den man som Daniel har valt ut till Laura? Och enligt Daniel blandar han sig inte i, utan ger kärleken en knuff i rätt riktning.

Gwendolyn, Lauras kusin. Gwen är en hårt arbetande kvinna på sjukhuset i Boston. Hennes timmar i veckan vara mellan 40 och 1 miljon anser hon ibland. En dag på sjukhuset kommer en man vid namnet Branson Maguire in och presenterar sig. Gwen är mycket väl medveten om den kände författaren. Han berättar och vill gärna veta mera om sjukhus och sådant, för att få nytt material till sin bok. Det inte Gwen vet är att Branson har träffat Daniel och är mycket väl medveten om vem Gwen är. 

Julia är en affärskvinna som köper ett hus, fixar upp det och säljer det sedan vidare. Hon misstänker sin farfars idé om att hon ska gifta sig med någon som han har valt ut, men hon kommer inte falla för det. Julia är smart och tänker bara framåt. Men hennes senaste projekt kommer visa sig vara en riktig utmaning när företaget hon har anställt att renovera upp är den som får leda projektet ingen annan än Cullum Murdoch, sonen till företaget Murdoch som hon anställt. De två kan inte vistas i samma rum utan att fräsa åt varandra. Hur ska de då kunna tillbringa flera månader utan att ha ihjäl varann?

En av de bästa böckerna jag läst. Nora Roberts är verkligen en talangfull författare. Det intressanta med boken var att den handlade om alla de här tre kvinnorna och kom i tur och ordning i boken. Skulle gissa att boken hinner utspela sig på cirka 3 år. Gillade alla tre delar men Julias del var nog roligaste. Rekommenderar till unga och vuxna som gillar kärleksromaner. 

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar