måndag 17 november 2014

Drakens öga

Drakens öga av Dugald A. Steer


Tolvåriga Daniel Cook och hans syster Beatrice ska äntligen få träffa sina föräldrar efter 4 långa år. Men när han kommer från internatet till tågstation möts han av en besviken Beatrice. I handen håller hon ett brev från deras föräldrar som berättar att de inte kan möta dem, den här sommar heller. Istället ska de bo hos hos Dr. Drake Men hos Dr.Drake får de veta en hemlighet. En hemlighet de inte trodde var sann. Drakar finns på riktiga, och deras föräldrar arbetar som drakologer. När sanningen kommer fram förstår de en hel del. Allt verkar falla på plats varför deras föräldrar har varit borta så länge.

Barnen får undervisning om drakar av Dr. Drake och älskar det, de får både teori och i verkliga livet se olika typer av drakar. Men den härliga tiden varar inte länge. För när Dr.Drakes dagbok med mycket hemlig information och andra saker blir stulen blir det liv och fart på stället. Daniel och Beatrice kastas in i ett äventyr där skurken Ignatius Crook är den som stulit dagboken för att kunna få tag i Drakens öga. Drakens öga är den som utser nästa mäster drakolog och får en plats bland drakarna och det kan innebära slutet för drakarna och deras hemliga exsistens.

En riktigt bra bok om man gillar fantasy med drakar. Tiden utspelar sig runt 1800-talet eller senare. De befinner sig i London och flera platser som nämns i boken är kända. Det lilla roliga boken är, att det är skriven i slutet så om att man skriver någonting historiskt.
Så rekommenderar den!

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar