tisdag 25 november 2014

Cirkelns bok

Cirkelns bok, av A.J.Lake


Loki är nu fri, genom att lura Elspeth drar han nu fram över landet och förstör allt i sin väg. Många män förlorar sina liv och snart inser Edmund och Elspeth att allting kommer bara bli värre. Elsepth har förlorat svärdet, men är trots det säker på att hon finns kvar inom henne. Men kommer bara visa sig om de kan finna Loki igen. Deras enda chans är att han har kvar en av kedjorna, och han har fortfarande inte kraften till att slita av sig den själv.  På sin resa får de se de män som Loki har övertalat att följa honom. Genom de mister många sina liv. Men de räddar en pojke, en pojke som får följa med dem. Men Är pojken den han utger sig att vara eller har en kontakt med Loki? Det är i allafall var Edmund tror. På vägen får de träffa Edmunds far, han håller på att försöka krossa Lokis anhängare.

Men när Edmund får det tunga ansvaret som befäl av sin far, klarar han då att kunna hålla den positionen. Och vad händer när hans far får veta om Edmunds hemlighet, Hans far som alltid har hatat sådana som han, kommer han döda Edmund på grund av det eller? Också Elspeth som trott att sina far var död får veta en sanning. Men snart inser de att de gått i en fälla. Och det slutliga mötet kommer att ske vid Cirkeln av sten. Det är där de kommer möta Loki för sista gången. Och det är nu det avgörs, kommer de komma levande därifrån eller kommer världen gå under.

Den sista boken i serien, Måste säga tyckte bättre om den 3.e boken än andra men lite för långtråkigt måste jag säga på vissa ställen. 1:a boken är minsann i bättre klass än denna. Men om man vill få reda på slutet och mycket mer ska man ta och läsa dem :)

// Atte 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar