måndag 17 november 2014

Drakens dagbok

Drakens dagbok, av Dugald A. Steer

Den andra boken av Drakologins krönika. OBS KAN INNEHÅLLA SPOILERS!!

Beatrice och Daniel är återigen tillbaka till London och skolningen fortsätter. Med dem har de ägget som de fick som uppdrag att vakta och ta hand om tills det kläcks och en tid efter det.  Dr. Drake som är nu mästerdrakelog får ett plötsligt meddelande om en mystisk sjukdom bland naga drakarna i Indien. Samtidigt blir Daniel och Beatrices föräldrar de skulle komma hem, men har inte synts till sen de lämnade Indien. Kan deras försvinnande ha någonting med att naga drakarnas sjukdom?  

När också Dr.Drake försvinner inser syskonen att de måste ta saken i egna händer. Med polisen efter sig och kvinnan som var tillsammans med Iginatus Crook, lämnar de London. De får ett tips om drak dagboken och i den boken kan det finnas ett botemedel för de sjuka naga drakarna. Men en nykläckt drakunge i släp ger de sig av mot Paris för att möta en vän till Drake. Och därifrån tar de Drakexpressen som bara används i nödfall och åker runt över världen för att tyda vad som står i dagboken. Men kommer de hinna innan alla världens drakar blir drabbade?

Den spännande fortsättningen! Tycker bättre om den här boken, lite mer information får man och man får veta mera om drakar runt om i världen. De befinner sig inte bara i England utan runt hela världen. Så rekommenderar denna också!

// Atte 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar