onsdag 30 september 2015

Det spökar Sigge

Det spökar Sigge, med Lin HallbergDet är höst igen och ridskolan drar igång sin verksamhet som vanligt. Elina och hennes tjejkompisar är förväntansfulla och nervösa. Men Ingela tror nog att det skall gå hur fint som helst. När tjejerna kommer till stallet har Ingela lite nyheter till dem.

Två nya skall börja i deras grupp. Ena av dem är Erik som Elina redan visste om och det tycker hon att skall bli kul! Han och Elina har blivit jättebra kompisar under sommaren som har gått. Men i stallet står också en tjej vid namn Rosanna som precis har flyttat dit och skall också börja i samma skola som Elina och hennes tjejkompisar. 

Svartsjukan bubblar i Elina när Rosanna är där. Tänk om hon börjar gilla Sigge. När hennes pappa undrar varför allting med hästar är så allvarligt nu svarar Elina som hon alltid gör: " För att jag älskar Sigge". Det blir inte lätt i början när tjejerna skall komma överens.  

Det som gnager mest under ytan är att Jossan börjar bli för stor för att vara Sigges skötare och då hoppas Elina innerligt att när hon fyller 10 att hon då skall få bli skötare. Men hur är det om Rosanna visar sig vara jätteduktigt på att rida och börjar gilla Sigge? Dessutom då hon redan fyller 10 i janurai och Elina först i augusti? 

Lin har återigen skrivit en jättebra hästbok. Hon rör om lite i grytan med att ta med Rosanna i boken och det gillar jag. Härlig bok om hästar, kompisar och hur fel allting kan bli ibland.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar