söndag 17 augusti 2014

Halt häst till salu

Halt häst till salu, Chris Platt

Ursäktar att bilden blev helt felvänd :S

Jordan och hennes mamma har precis flyttat till landet från Los Angeles. Allting är så stort och nytt, redan under de första dagarna börjar det hända saker. Jordan och hennes mamma får bevittna en trafik olycka. Två unga killar kör för fort och rakt in i en häst trailer. Snabbt fram med telefonen och ringa efter ambulans. Ingen blir allvarligt skadad, men hästen blir halt och Jordan och hennes mamma bestämmer sig att ta hem hästen, tills de kan hämta hem henne. 

Under de dagarna som hästen bor hos Jordan blir Jordan mer och mer förälskad i tanken på att ha en häst på gården. De har tillräckligt med utrymme för en häst. Men Jordans mamma håller inte med. Under dagarna som går blir Jordan bekant med en tjej vid namn Nicole och som är granne med Jordan. Hon berättar närmare om vem som äger hästen och när ägarna blir bättre kommer de och hämtar hem henne igen. Deras son Jacob som också var med om olyckan är med och Jordan blir snabbt vän med honom. 

Men tanken på att ha en häst hemma lämnar inte Jordan. Hon lyckas övertala sin mamma att gå på auktionen, men det enda som hon får köpa är några höns. Men på auktionen träffar hon en halt arbetshäst. Det stora svarta stoet bara kommer att säljas vidare. Och Jacob tror att det kommer bara vara slakteriet som kommer vara intresserad. Men då har Jordan redan bestämt sig. Hon ska köpa henne från ett förfärligt öde.

Men en halt häst är inte lätt att kunna handskas med. Och Jordans mamma är rätt strikt på den punkten att när hästen är frisk ska den säljas vidare. Men i hemlighet hoppas Jordan på att få behålla sin älskade Star Gazer och visa hennes förra ägare att hon inte alls var redo för slakten.

En riktigt hjärtkärnade bok, om en tjej som bara vill rädda en häst som alla andra tror är helt borträknad. Boken handlar mycket om hur en stor häst som Star Gazer en halt häst kan bli bra igen. Bara man ger det tid och kärlek. Och om hur Jordan kämpar för att en dag lära sig om timmerdragning så att hon kan delta med Star Gazer.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar