söndag 9 februari 2014

Narnia - Caspian, prins av Narnia

C. S. Lewis: Berättelsen om Narnia - Caspian, prins av Narnia


Den här uppdateringen kommer lite sent, men jag har varit sjuk och bättre sent än aldrig - eller hur?

Historien börjar när de fyra syskonen Pevensie är på väg tillbaka till skolan. Det har gått ett år sedan deras äventyr i Narnia, och åtminstone Susan verkar inte ens vara helt säker på att det verkligen var på riktigt. Klädskåpet, den eviga vintern och vita häxan känns avlägsna. Men så slits de plötsligt bort från bänken på tågstationen och hamnar istället på en sandstrand i en annan värld.

Efter ett tag inser syskonen att ön och den gamla slottsruinen brukade vara deras hem. På deras tid låg förstås inte slottet Paravel i ruiner. Långsamt börjar de inse att mycket har förändrats medan de varit borta. I Narnia har det gått hundratals år och alla de kände är för länge sedan borta.

De blir bekanta med en dvärg som heter Trumpkin. Tumpkin berättar om hur Narnia har tagits över av telmariner som kallar sig nynarnier och att gammalnarnierna lever gömda i skogarna. Men det finns en nynarnier, Caspian, som ställer sig på gammalnarniernas sida. Och han är dessutom den rättmätiga kungen. Caspian har varit tvungen att fly från sin farbror Miraz som tagit makten.

De fyra syskonen bestämmer sig för att hjälpa Caspian att ta tillbaka tronen. Det är trots allt därför de har kallats till Narnia.

Den här boken är väldigt bra. Jag hoppas jag får tid att läsa om den snart.


Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar