måndag 24 februari 2014

Bättre snart

Bättre snart, av Ida Pyk


Sofia, en tjej som inte syns så mycket. Tjejen som ofta sitter på bänken på rasterna och ser uttråkad ut. Ibland kommer hennes träslöjd lärare och pratar med henne. Nicklas gillar hon, han frågar också ofta om hon villa komma och hjälpa till i träslöjdsalen med någonting. Femman som är en känslig ålder, där alla flickor börjar utvecklas till kvinnor. Det är smink, finnar mens och fester i stället för disco. Alla börjar växa upp, i den stunden känner sig Sofia väldigt osäker. Och värre blir det.

En dag berättar hennes föräldrar att de ska skilja sig! Hela Sofias säkra värld vänds upp och ner. De förväntar sig att Sofia som är 11 år gammal ska förstå, trots att hon inte alls förstår. Sakta men säkert börjar Sofia sluta igen sig för sina föräldrar.

Men under en basketbolls match får hon positiva kommentarer och en oväntad vänskap växer fram. Leo som alltid är snäll mot Sofia börjar prata med henne mer och mer.Men är Leo mer än en vän för Sofia eller? Olivia som hänger med sexorna börjar också umgås med Sofia. Sofia får snart veta att Olivias föräldrar också är skilda och att hennes mamma bor i Paris med hennes nya kille. Och på sommaren ska Olivia åka dit. Sofia önskar sig också att kunna åka till Paris.

En lördags kväll efter att Sofias mamma varit ute och festat får Sofia en obehaglig överraskning, mamma har tagit hem en kille. Och inte vilken kille som helst. Utan Nicklas, hennes träslöjds lärare! Och när Sofia får reda på att Olivia gillar Leo ska deras vänskap då hålla?


En helt okej bok att läsa, men det negativa var att det verkade som om Sofia och de andra skulle ha varit äldre än vad de var. De betedde sig åtm så enligt min åsikt. Skulle de varit några år äldre skulle bokens handlingar passa in perfekt speciellt det här med romantiken. Men annars en helt klart läsvärd bok!

// Atte 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar