torsdag 20 februari 2014

Ihop på låtsas

Ihop på låtsas av Marie Desplechin


Adéle och Frédéric har varit vänner sedan den fösta dagen i skolan. Ingen av dem har aldrig passat in. Adéle har alltid avskytt smink,mode och trivs bäst i sportkläder efter det gillar hon. Medan Frédéric är en snäll kille, han är för snäll och ibland vet han till och med mer än lärarna. I högstadietiden förändras ingenting. Tills ists blir de båda trötta på att vara osynliga och inte finnas. När Adéles moster tar med henne på en make-over och shopping på hennes födelse dag får hon och Fréderic en briljant idé. Om de blir tillsammans på låtsas, då kommer folk att lägga märke till dem. Adéle går till och med på att sminka och fixa sig inför skolan och Frédéric lovar att inte säga emot lärarna och stå ut så mycket.

Men kommer det att gå som de tänk och att det inte går överstyr? När de förresten får ett kontrakt av en fotograf till en kampanj ändras deras liv radikalt. Och varför får inte Adéle någonsin komma hem till Frédéric utan att de alltid sitter hemma oss Adéle? Döljer han någonting? 

När pressen blir för stor och man inte vet vart man ska vända sig, vad gör man då? Och hela skolan som ena turen inte lägger märke till en och nästa när man skolans projekt i skvaller?
Boken utspelar sig i Finland, var kan jag inte riktigt säga men eftersom det förekommer euro.

En helt okej bok, lite för kort för min smak men enkel att läsa. Man får följa med Adéles vardagsliv om hur det kan bli helt annorlunda för ett enda foto och ett enda beslut?

// Atte 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar