torsdag 15 december 2016

Starcrossed - Helena

Starcrossed - Helena av Josephine Angelini


Helena Hamilton är 17 år gammal. Hon har ett ansikte som en gudinna, långt blont hår och är jättebra på löpning. Men hon hatar uppmärksamhet. 

Hon är en blyg tjej som mår rent av illa om hon får uppmärksamhet, vilket inte är så svårt med tanke på hur hon ser ut. På en ö med ett litet samhälle händer inte speciellt mycket. Förutom en dag då en ny familj flyttar till ön. Alla talar om familjen som ska flytta dit. Alla utom Helena. Hon har aldrig sett eller hört om familjen, men trots det avskyr hon dem från den stunden hon hör deras namn. 

När skolan sätter igång händer det som inte fick hända. I korridorer flyger Helena plötsligt på en av killarna ur familjen. Allt hon vill göra är att döda honom. Allt med tid och omgivning försvinner. Den här pojken är farlig och måste förgöras är det enda hon hörs viska i sitt öra av tre klagande damer. 

Helena stoppas och allt går tillbaka som det brukar. Eller inte. Det hörs viskningar i korridorer, och ingen förstår varför Helena försökte döda killen som heter Lucas. Förutom Lucas och hans familj. Vilka hemligheter har Helena gemensamt med familjen. Och varför vill hon dem så illa så fort hon ser dem. 

Är det gudarna som spelar sina sjuka spratt. Och går det att ändra på det ödet som redan varit förutbestämt av historien.

Starcrossed är en bok jag verkligen älskar. Den skiljer sig ur från de andra grekiska böcker som handlar om halvgudar m.m. Medan man samtidigt känner igen namn och historier från den grekiska mytologin. Man får följa med Helena som upptäcker sitt förflutna och hur hon kommer försöka stoppa den förfärliga framtiden som håller på att uppenbara sig.

// Atte


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar