torsdag 15 december 2016

Hades - Starcrossed

Hades - Starcrossed av Josephine Angelini

VARNING FÖR SPOILERS OM MAN INTE LÄST FÖRSTA BOKEN!!!




Helena är den som kallas nedstigaren och den enda som kan gå ner i underjorden. Ner i Hades rike. Helena och familjen Delos inser att Helena är den enda som kan få erinnyerna att ändra sig. Men hur ändrar man ett öde som är nästan äldre än historien själv?

Men nere i underjorden försvinner Helenas alla krafter och tiden går inte att mäta. För varje natt hon stiger ner blir hon svagare och svagare. Hur ska hon hitta erinnyerna innan hon själv inte längre kan helas. 

Medan Helena bråttas med underjorden på natten måste hon på dagen ta sig an de känslor hon och Lucas har för varandra. Men om de blir ett par kommer historien upprepas och gudarna kommer inte längre vara tysta, utan ett krig kommer bryta ut på jorden där miljoner oskyldiga människor riskerar att förlora sina liv.

Men innan de kan tackla ödet måste Helena hitta erinnyerna och få dem att sluta. För att de 4 släkten skall sluta hata varandra och vilja döda varann måste de stoppas.
Men Helena är inte ensam i underjorden. Under de mörkaste timmarna i Hades riket träffar hon på Orion. Han påstår sig att vilja hjälpa Helena, men är det verkligen hans mål?

Andra boken var kanske inte lika bra som den första men den får verkligen en 8/10 av mig. Älskar den ironiska humor i boken. Boken sammanflätar den mörka och tunga tillsammans med hunor väldigt bra. Men rekommenderas verkligen om man läst första boken och gillat den! :)

// Atte 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar