lördag 31 december 2016

Rosie Potters lyckliga liv efter detta

av Kate Winter


Kärlek kan vara krångligt. Speciellt om man är död.

Rosie vaknar till tidernas märkligaste baksmälla - det är i alla fall vad hon tror. Men verkligheten är betydligt märkligare än så, för kvar i Rosies rum ligger hennes kropp med ett blodigt hål i tinningen. Ingen verkar kunna se eller höra henne och tur är väl det, för Rosie ska tydligen tillbringa evigheten som ett spöke - iklädd sin allra fulaste pyjamas!

Rosie minns ingenting från kvällen hon dog, men hennes perfekta pojkvän visar sig plötsligt vara allt annat än perfekt. Han är en otrogen skitstövel och en lögnare, men kan han vara kapabel till mord?

Det finns bara en enda person som kan se henne - broderns bästa vän Charles. Rosie och Charles bestämmer sig för att ta reda på vem som mördade henne. Om hon nu bara kunde sluta bli så pirrig i magen när hon ser Charles. Hon är ju död och spöken kan väl inte ha ett kärleksliv?

Det här är en av mina nya favoritböcker. Rosie är rolig och hennes äventyr som spöke är stundvis skrattretande. Samtidigt är temat förstås ganska allvarligt och man lider med henne när hon får veta sanningen om folk runtomkring henne. Men mest är det roligt att huvudpersonen dör innan boken ens börjar och ändå lyckas charma sig rakt in i läsarens hjärta.

Boken riktar sig kanske främst till unga vuxna. Jag skulle varmt rekommendera den för femton år och uppåt.


Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar