torsdag 3 mars 2016

Big Boned

Meg Cabot: Big Boned (Heather Wells Mysteries 3)


Big Boned är tredje boken om Heather Wells och tyvärr verkar den inte finnas på svenska. Därför har jag läst den och resten av serien på engelska. De senare böckerna i serien är tyvärr inte särskilt lätta att få tag i på engelska heller. Lättast är kanske att läsa dem som e-böcker eller att köpa dem via internet och få dem hemskickade med posten.

I Big Boned har Heather en snygg, sportig pojkvän som till och med får henne att följa med ut på en joggingrunda. De dejtar i hemlighet eftersom han är hennes mattelärare och en romans mellan dem är emot New York Colleges regler - även om Heather är långt ifrån en ung och oskyldig elev.

Fisher Hall gör sig än en gång känt för sitt öknamn Dödens korridor (Death Dorm), då Heathers nya chef blir mördad. Och eftersom Heather uppenbarligen har talang för att sätta fast mördare, kan hon inte låta bli att lägga sig i ännu en gång.

Med undantag för ännu ett mord på hennes arbetsplats har Heather det ganska bra. Hennes pappa håller på att flytta ut ur huset hon delar med Cooper, hennes studier går framåt och hon har en härlig pojkvän, även om hon inte nödvändigtvis har något gemensamt med honom. Och hon kanske ägnar aningen för mycket tid åt att fantisera om Cooper - hennes ex-fästmans snygga, generösa och intelligenta storebror som tycker om samma tv-program som hon. Hennes pojkvän Tad äger inte ens en tv.

Utgiven: 2007
Utspelar sig: i New York, USA
Antal sidor: 280
Böcker i serien: Size 12 Is Not Fat, Size 14 Is Not Fat Either, Big Boned, Size 12 and Ready to Rock, The Bride Wore Size 12
Första meningen: "You came!" That's what Tad Tocco, my remedial math assistant professor, says as I walk up to him that morning in Washington Square Park.
Mitt betyg: 4/5

Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar