söndag 6 mars 2016

Vampyrater - Skräckens tidevarv

Vampyrater - Skräckens tidevarv, av Justin Somper

OBS! Innehåller spoilers om man inte läst den första boken.

Efter att Grace och Connor äntligen återförenats ombord på Diablo fortsätter de sin resa. Connor lär sig allt mera vad det betyder att vara pirat, medan Grace inte riktigt trivs med piratlivet. Hon saknar sina vänner ombord på vampyraternas skepp. Och trots att Sidorio har fördrivits från skeppet kan hon inte släppa känslan att det är någonting som inte står rätt till. Och hur gick det med Lorcan, han som skyddade Grace och tvingades utsätta sina ögon för solen. Grace har många frågor och så få svar.

Förutom den underliga känslan Grace kan hon inte låta bli att oroa sig för sin tvillingbror Connor. Hon vill inte att han ska mista livet i en räd mot ett annat skepp, men det oroar sig inte Connor för alls. Men bland alla pirater finns en som Grace kan öppna sig för utan att behöva känna sig dömd för att se vampyraterna som sina vänner och det är Cheng Li.

Grace och Connor får ett erbjudande att åka till Pirat Akademin för att testa hur det känns och med kaptens godkännade åker de iväg. Grace lättade över att få Connor bort från skeppet. Connor ser fram emot att få se det omtalade Pirat Akademin och tvillingarna blir mycket välkomnade till Akademin. Trots Grace försök att få bort Connor från piratvärlden inser hon snart att han passar in där. Vilket inte hon gör. 

Längtan att kunna åka tillbaka till vampyraternas skepp drar Grace på ett äventyr hon inte riktigt hade räknat med. Men hur hon skall ta sig tillbaka dit vet hon inte. Men med tidvattnet kommer svaret.

Medan Grace drar sig längre bort från alla, trivs Connor jättebra på akademin och drömmer om den dagen han kanske också får börja där. Trots sitt kontrakt med kapten kanske finns det en liten chans. Men är Connor bara en docka och vem är det som istället drar i hans snören isåfall?

Andra boken i serien och trots att den inte var lika bra som den första var den helt klart läsvärd och man fick en mera inblick i piratvärlden. Så rekommenderas!

" Vi har en ny fiende, en fiende som inte törstar efter guld utan blod "

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar