fredag 26 februari 2016

Håll huvudet kallt

Meg Cabot: Håll huvudet kallt (Ett fall för Heather Wells, bok 2)


Fisher Hall, elevhemmet där Heather jobbar, har fått öknamnet Dödens korridor. Det värsta är att det verkar ligga något i det. Ett huvud har nämligen hittats i en gryta på spisen. Heather lyckas identifiera flickan som Lindsey Combs - skolans populära cheerleader-kapten. Frågan är bara var resten av hennes kropp finns. Och vem som mördade henne, förstås.

Den här gången är det ingen som tvivlar på att det är mord det är frågan om, men Heather märker att polisen inte ställer rätt sorts frågor. Kommissarie Canavan känner inte eleverna på samma sätt som hon gör. Trots att både polisen och hennes livs kärlek Cooper har sagt åt henne att inte lägga sig i, påbörjar Heather en egen utredning.

Som om Heather inte har tillräckligt mycket att oroa sig för, dyker hennes pappa upp i hennes liv igen. Efter att ha suttit i fängelse sen Heather var en liten flicka, är han nu tillbaka och vänder upp och ner på allt.

Den andra boken om Heather Wells är lika rolig och spännande som den första. Böckerna är ganska fristående. Faktiskt så läste jag Håll huvudet kallt före Ett oemotståndligt begär och jag har inget minne av att den ens avslöjade vem första bokens mördare är. Om man tänker läsa alla böckerna rekommenderar jag ändå att man läser de senare i rätt ordning, eftersom man annars kan få spoilat ganska viktiga händelser i Heathers liv. Tyvärr finns bara de två första böckerna översatta till svenska och den engelska versionen är inte så lätt att få tag i.

Utgiven: 2006
Utspelar sig: i New York, USA
Antal sidor: 326
Första meningen: Killen bakom disken kollar in mig.
Mitt betyg: 4/5


Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar