måndag 1 februari 2016

Vampyrater - Havets demoner

Vampyrater av Justin Somper


Grace och Connor bor med deras pappa i en fyr utanför Crescent Moon Bay. Men när den dagen kommer när deras pappa dör och de två unga tvillingarna blir ensamma lämnade kvar. I byn får de två erbjudanden endera kan de bli en rik herremans och frus barn eller flytta in på barnhem. För Grace och Connor är ingen av erbjudanden lockande. De har alltid bott i fyren så länge de kan minnas och nu skall de tvingas ifrån sitt hem till byn där alla tycker de är lite underliga.

Men Grace och Connor har mer vilja än det som erbjuds dem. Istället för ett öde värre än döden tar de deras pappas båt och ger sig iväg från byn. De tänker aldrig återvända. Men de hinner inte långt före en storm ligger över dem och båten går i bitar.

Connor kämpar för att hålla sig vid liv och gör allt för att ta sig till ytan. Väl uppe börjar han leta efter sin syster. Hon måste vara i närheten. Men hur än Connor letar ser han henne ingenstans. När Connor håller på att ge upp och låta havet sluka honom drar någon upp honom ur det kalla vattnet. När han kvicknar till inser han att han har kommit till ett piratskepp. Ombord på skeppet är Loucco Wrathe kapten på skeppet Diablo. Hans rykte är välkänt över alla vatten och Connor börjar undra om han har kommit från askan in i elden. 

Grace vaknar upp. Det är någon som tisslar och tasslar runt om henne. Att de inte får se henne. Grace är så trött och orkar bara undra vem det är som inte får se henne. När hon väl vaknar upp har hon fått en egen hytt där en av hennes räddare presenterar sig som Lorcan. Men även Grace inser snart att hon inte har hamnat på ett vanligt skepp. Hon får inte lämna sin hytt, inte titta ut genom fönstret och alla på besättningen ligger och sover på dagen och jobbar på natten. Endast kaptenen är vaken. Grace försöker pressa Lorcan på information, men han vägrar avslöja något. Det är då Grace inser att hon måste ta saker i egna händer och lämna hytten för att ta en närmare titt på skeppet.

" Piratvärlden håller på att förändras...Du ska få se på uppståndelse: en ny praktfull gryning för sjöröveri" Cheng Li,

Har länge gått och tittat på den här boken men inte kommit mig riktigt för att läsa den. Men förra veckan tog jag den i mina händer och satte igång. När jag väl började kunde jag inte sluta läsa den heller. Den är så annorlunda från andra böcker jag läst och kombinationen är bra. Den första boken ger ett litet smakprov på vad som komma skall och ser framemot att läsa de andra böckerna.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar