söndag 21 februari 2016

Ett oemotståndligt begär

Meg Cabot: Ett oemotståndligt begär (Ett fall för Heather Wells, bok 1)Här inleder jag läsledigt med den roliga sortens läsning. Jag ber om ursäkt för min frånvaro här på bloggen - jag hade ingen aning om att det skulle vara så stressigt att vara abiturient. Nu när penkkis är över hoppas jag att jag ska få mer tid till läsning och blogginlägg. Det här är förresten inlägg nummer 300 här på bloggen.

Ett oemotståndligt begär är första boken i serien om före detta popstjärnan Heather Wells och mysterierna hon löser. Serien är spännande och rolig och som i de flesta av Meg Cabots böcker har karaktärerna ett djup som får dem att bli nästan verkliga.

Heather Wells är tjugoåtta år och inte lika smal som hon brukade vara. Hon brukade vara alla tonårsflickors idol och förlovad med sångaren i ett pojkband. Sen blev hon sparkad av skivbolaget då hon krävde att få sjunga egna låtar, hennes mamma stack till Argentina med hennes manager och alla hennes pengar och Jordan var otrogen mot henne. Nu bor hon hemma hos Jordans äldre bror, privatdetektiven Cooper, som är fullständigt omedveten om hur kär hon är i honom. Hon jobbar som assisterande föreståndare på ett elevhem vid New York College, där en av arbetsfördelarna är gratis utbildning - vilket är tur, eftersom Heather var för upptagen med att sjunga i köpcenter för att bli färdig med High School.

Kroppen efter en flicka hittas på botten av ett hisschakt i Heathers elevhem och vänder upp och ner på hennes tillvaro. När ännu en kropp hittas och polisen fortfarande påstår att det var en olycka bestämmer sig Heather för att göra lite undersökningar på egen hand. För vad polisen än säger vet hon att flickor inte håller på med hiss-surfing. Speciellt inte ordentliga, höjdrädda flickor, som just har blivit av med oskulden. Och hur skulle det kunna vara en slump då det verkar som om de båda träffat samma pojke?

Det jag tycker om med Heather är att hon kan bli nästan patetisk ibland och ändå fortfarande vara smart, vacker och modig. Hon har humor och hennes tankar är en blandning av osammanhängande och intressanta iakttagelser och funderingar. Boken är skriven i jag-form och är ganska lättläst. Jag skulle rekommendera Heather Wells-böckerna för flickor i övre tonåren. De är inte riktade till samma åldersgrupp som Princess Diaries, eftersom de innehåller våld, sex, ganska blodiga mord, droger och alkohol.

Utgiven: 2006
Utspelar sig: i New York, USA
Antal sidor: 334
Börjar med: "Hallå! Är det nån där?" Tjejen i provrummet bredvid låter som en av mössen i Askungen. "Hallå?"
Mitt betyg: 4/5Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar