tisdag 6 oktober 2015

The Heroes of Olympus - The House of Hades

Rick Riordan: The House of Hades


Det här är kanske min favoritbok i Heroes of Olympus-serien. Den är oändligt spännande. Det är också den bok där man ser mest av Percy och Annabeth, karaktärerna från den tidigare serien Percy Jackson.

 I den här boken finns det utrymme för deras romantiska relation på ett sätt som det inte finns ens i den ursprungliga bokserien. Heroes of Olympus har ändå trots allt minst sju huvudkaraktärer (sista boken har snarare nio), så Percy och Annabeth är långt ifrån de enda med egna kapitel.


Varning! Spoilers!

Boken fortsätter några dagar efter slutet av The Mark of Athena. Jason, Leo, Hazel, Piper, Frank, Nico och Coach Helge försöker ta sig till Grekland för att möta Percy och Annabeth vid dödens portar i Hades hus. Percy och Annabeth, däremot, faller i timmar - kanske dagar - ner i djupet av Tartarus. 

Deras enda hopp är att på något sätt ta sig till dödens portar samtidigt som deras vänner öppnar portarna från utsidan. Chansen för överlevnad är minimal. Tartarus kryllar av monster, jättar och titaner. Dessutom är luften giftig och inte ens vattnet är på Percys, havsgudens sons, sida.

Men som Nico säger: Percy är den mäktigaste halvguden han någonsin har träffat. Om någon kan överleva Tartarus, så är det Percy, speciellt om han har Annabeth med sig. Och under tiden måste resten av Argo II:s besättning ta sig till Grekland, något som Medelhavets alla monster försöker hindra.

Man vet att det kommer bli en bra bok när författarens hälsning lyder:

To my wonderful readers:
Sorry about that last cliff-hanger.
Well, no, not really. HAHAHAHA.
But seriously, I love you guys.



Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar