söndag 18 oktober 2015

Berörarna - Den röda handsken

Holly Black: Den röda handsken


FBI kontaktar Cassel och ber honom att hjälpa dem lösa ett mord - ett mord på hans egen
familjemedlem, som kan ha begåtts av en annan familjemedlem. Cassel vill inte bli inblandad, men FBI-agenterna är beredda att använda utpressning.

Dessutom försöker maffian rekrytera Cassel. Dem vill han inte heller ha något att göra med. Men det är ju inte bara sådär att säga nej till maffian. Han skulle ju gärna överleva också.

Cassel måste försöka överlista båda sidorna. Det är inget man lätt gör på egen hand. Men hur mycket ska han våga lita på sina vänner? Om hans hemlighet kommer ut - om fel person får veta exakt vem och vad han är - så är han så gott som död.

Berörarnas värld är ganska lik vår egen, egentligen. Den största skillnaden är att alla bär handskar, för att skydda sig mot magikerna - berörarna - som kan förhäxa någon bara genom att med en bar hand röra ens hud.

Det här är andra boken i Berörar-trilogin. Den är spännande och välskriven. Huvudpersonen Cassel är "mörk och mysterisk", "bad boy", men när man ser världen från hans perspektiv blir han otroligt verklig. Jag tycker om hur det inte finns några perfekta karaktärer i den här boken. Alla har brister, men ingen är enbart ond heller. Cassel är kriminell, men han är också egentligen en bra typ. I Holly Blacks fantasy-värld är det inte alltid polisen som har rätt och auktoriteterna som är goda.

Jag rekommenderar verkligen den här boken, men för att förstå den behöver man ha läst föregående bok, Den vita katten.Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar