måndag 1 september 2014

Piraternas skatt

Piraternas skatt - av Emily Diamand


Året är 2216 och stora delar av världen ligger under vatten. All teknik och datorer har fallit i glömskan. Men när fiskar flickan Lilly får tag den den sista datorn i välden blir det ett himla liv.

Lilly och Alexandra överlevde slaget. När de räddade Zeph beslöt han sig att åka tillbaka till familjerna. Eftersom hans far nu är död är han bossen. Men flera av familjerna anser att han är en förrädare, en engelsk älskare. Trots att han nekar det går det inte att undgå att han lät premiärministerns dotter och den som bär på demonen (datorn) gå.  
Men hans styvbror Robb kommer göra allt för att själv bli boss och håller på att baktala Zeph. Men när familjerna får led av alla striderna som Zephs pappa drog igång, blir Angel Isling i riktigt fara. OM inte de skaffar fram datorn snart, kommer hela familjen Angel Isling att slaktas. Alla till det minsta barn. 

Lilly och Alexandra tsm med katt försöker åka till Storbrittanien när de blir upplockade av en professor. Hon blir väldigt imponerade av datorn och tar dem istället till Cambridge. I Cambridge lever de trygga några dagar, tills piraterna kommer dit. Har Zeph verkligen föråt dem eller?

När Zeph tar dem till London för att leta efter Lillys "farbror" börjar de inse vilken röra de hamnat i på grund av en dator. Men datorn är inte bara mekansik, den beter sig precis som en människa och Lilly kan inte låta bli att försöka rädda den. Men Piraterna, engelsmännen, skottarna och professorer alla är de ute efter den eftersom de tror att med den kommer de vinna kriget.

Andra boken och sista boken. Boken tar vid var den första slutade och tycker att den här boken är intressantare. Den innehåller mera äventyr och det sker mera saker hela tiden. Men ibland blir man förvirrad eftersom man både följer Zeph och Lillys synvinklar och byter i olika kapitel. Men annars är boken jättebra.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar