onsdag 3 september 2014

Sveket

Sveket - av Lynda Waterhouse


En bästis, det är någonting speciellt med att ha en sådan. Man kan prata om allt och vet att man alltid kan lite på sin bästis. En bästis, ska någon bli ens bästis ska det kännas rätt. Man ska veta det från första början. När Stella träffade Lotte var det så åtminstone. Lotte såg först väldigt seriös ut och verkade ta allting på fulla allvaret. Men när de började på dramaövningarna improvisera blev hon en annan person och snart låg de båda och skrattade. Efter det blev det de två, de två bästa vännerna. 

De delar allt med varandra, tror Stella åtminstone, men när  hon en dag får veta en hemsk sanning störtar allt samman. Och att Lotte visste det hela tiden och sade ingenting.

Sommaren är nu förbi och Stella börjar åter skolan. Men utan en bästis denna gång. De har alltid hört ihop men Stella kan inte förlåta Lotte för vad hon gjorde. Just nu är Lotte på semester i Spanien. Hon håller då till med de två barndoms kompisarna som hon känt hela livet. Men hela tiden påminns hon om hur det var när Lotte var där.

Hemma är det inte heller mycket bättre. Stellas föräldrar är skilda, det blev de i sommras, och Stella har ingen hon kan tala med det om. När Lotte kommer tillbaka och vill reda upp saker och ting, kan de göra det då eller?

En riktigt bra bok om hur ibland inte allt går som man tänker sig. En typisk tonårsbok men vanliga tonårs problem. Tror man kan känna igen sig till vissa karaktärer i boken. 

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar