onsdag 17 september 2014

Svärdets bok

Svärdets bok - A.J.Lake


Äventyret fortsätter efter Drakens bok. Del 2 i serien Mörkrets tid.

Elspeth och Edmund har blivit tagen av draken. Han flyger nu mot norr. Kanske är han påväg till Eigg Loki. Där hans herre finns. Men det tänker inte kapten Cathbar tillåta. Han har gripit tag i drakens fot och hänger nu där på liv och död. Med sina sista krafter hugger han till i draken och Elspeth hjälper till. Hjälplösa faller de ner mot marken, men tas emot av den mjuka snön.

Men nu är de ute i ingenstans och hungriga vargar som följer deras spår. Men Elspeth känner hur stark känslan i hennes svärdhand, där Ioneth befinner sig, Ioneth talar till Elspth genom hennes huvud och hon känner vad hon måste göra. När de träffar Fritha och hon berättar om Eigg Loki fattar Elspeth sitt beslut. Hon måste ta sig dit och vägen kommer inte bli lätt.

Edmund, Cathbar och Fritha beslutar sig om att följa med. Trots att vägen dit kommer vara farlig. De skall gå över den mest förrädiska isen som finns enligt Fritha och inne i skogarna och bland stenarna gömmer sig rövare och andra hemska väsen. Och med en ilsken drake efter sig är resan inte dit lätt.

Cluaran följer efter de två barnens spår. Han anar vart draken har tagit dem och skyndar sig allt vad han kan för att hjälpa dem. Han anar vilket uppdrag Elspeth står innför. 

Den andra boken är inte lika bra som den första. Den är intressant, men tycker handligen går lite för fort fram och att Elspeth är alldeles för självisk ibland. Gillade henne i första boken, men har nu fått ett litet avsky emot henne. Tycker också att det borde vara Edmun som kunde kliva fram lite mera.
Men helt klart läsvärd ändå

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar