tisdag 23 april 2013

Stravaganza - Maskernas stad

Stravaganza - Maskernas stad, av Mary Hoffman


Jag tycker väldigt mycket om den här boken. Den är fängslande och vacker och får en att drömma sig bort till den andra världens Venedig.

Lucien är sjuk. Väldigt sjuk. Han har cancer och mår väldigt dåligt på grund av cellgiftsbehandlingen. Men en natt vaknar han mitt på ett soligt torg i den vackra staden Belezza, som både är och inte är Venedig.

I den andra världen är det fortfarande femtonhundratal och Lucien förstår inte vilka lagar som gäller. Han bryr sig inte heller. För när han reste mellan världarna stannade cancern kvar i vårt England och nu njuter han av att känna sig frisk och stark, utan att inse att han är i fara.

Just den här dagen är det förbjudet att befinna sig i staden om man inte är född här. Lucien riskerar dödsstraff om han upptäcks. Men den som upptäcker honom har inte tänkt ange honom.

Arianna räddar hans liv och får ta del av hans historia. Äntligen händer något spännande i hennes liv! Medan de två ungdomarna kommer varandra allt närmare samlar de också på sig allt fler fiender.

Lucien fortsätter att färdas mellan de båda världarna, men det finns folk som misstänker vad han är för något. Och de tänker få honom dömd för häxeri. Deras bevis är dödssäkert. Lucien har nämligen ingen skugga.

Jag rekommenderar den här boken om du vill ha en lite annorlunda läsupplevelse. Den är spännande och passar speciellt bra för tonåringar, men vem som helst kan läsa och älska den.


Bild jag ritade, Luciens anteckningsbok
som hjälper honom färdas mellan världarna

Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar