måndag 5 september 2016

Winter Garden

Winter garden - Kritin Hannah


Meredith och Nina Whithson är systrar, men trots det är de så olika varann. En stannade hemma för att bilda familj och se hennes barn växa upp, en annan valde att följa sina drömmar, resa runt i världen för att bli en världskänd fotograf. 

När deras far blir dödligt sjuk, kommer de två systrarna för att träffas igen. Och förutom att träffa varandra kommer deras mamma vara där. Deras mor som aldrig visat kärlek eller uppmuntran till sina egna barn. Och som även nu, vid sin mans dödsbädd visar hon ingen empati. 

Berättelsen om familjen börjar när barnen är små och hur deras mors hemlighet har satt spår i deras liv ända sedan liten. Det enda de ville var att deras mor skulle visa dem kärlek. Det var allt de krävde. Men när deras mors hemlighet kommer fram, kommer det att ändra på allt de trodde på och vem de trodde de var.

Boken är skriven på engelska och jag började läsa den för att öva inför kommande student skrivningar i höst. De första kapitlen är fängslande och man märker tidigt att Meredith och Nina vill ha en kärlek från deras mor som de aldrig fått.

En bra bok som jag rekommenderar till mera unga vuxna och uppåt. Vissa engelska ord kan vara svåra att förstå, men överlag tyckte jag att det gick bra att läsa trots att den var på engelska.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar