måndag 5 september 2016

Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet

Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet - Jennifer E. Smith


Hadley ska åka till sin pappas bröllop i England. Hon vill inte. Hon avskyr att se sin pappa med sin nya fru. Det är inte hennes mamma han längre är gift med, utan en helt annan kvinna. Men 4 minuter ändrar allt. 4 små fjuttiga minuter ändrar Hadleys liv. 

Hadley missar sitt plan till England med 4 minuter och nu är hon fast på flygplatsen i flera timmar innan nästa flyg går. Och nästa dag ska hennes pappa gifta sig. Hon kommer knappt hinna dit innan vigseln börjar. Båda hennes föräldrar kommer tro hon missade det med flit. Trots att läget inte var så. 

På flygplatsen möter hon Oliver som ska med nästa plan till England, samma plan som Hadley. Under deras vistelse på 24 timmar får hon träffa en kille som både är intressant och rolig. Det blir en kärleks saga vid första ögonkastet. Med 24 timmar är det inte mycket tid att umgås med varandra. 
Men som en gammal klok dam sade under deras resa: " femtiotvå år kan kännas som femtiotvå minuter". Det är hur man utnyttjar tiden man har som räknas.

Det är en fin bok om kärlek vid första ögonkastet. Den var väldigt verklighetstrogen och man kunde sätta sig själv in i situationen. Boken tar upp en del känsliga ämnen speciellt om äktenskap och skilsmässa på ett bra sätt och virkar in det i boken. 

Rekommenderas från 13 år uppåt. 

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar