tisdag 3 maj 2016

Tornspelen i Gorlan, De första åren - Spejarens Lärling

Tornspelen i Gorlan, De första åren - Spejarens Lärling, av John Flanagan 

" Det hade regnat i flera dagar"

En efter en blir spejarens uteslutna ur spejarkåren och ersatta med nya spejare. Det är baronen Morgarath som spejarenarna tros ligga bakom detta. De blir anklagade för stöld och mord.
Morgarath vill inte bara ha mera makt utan är efter tronen. Men först måste kungen göra Morgarath till tronföljare och prins Duncan röjas ur vägen. 

Halt och Crowley beger sig norrut för att hitta Duncan och övertyga honom att komma tillbaka och kunna stoppa Morgarath. Men ju längre norrut de kommer desto oroväckande rykten får Halt och Crowley höra. Rykten som går är att Duncan rånar och stör ordningen i norr. Är de rykten sanna eller falska.

Morgarath tar mer och mer makten i kungadömet. Han har nu förflyttat kungen till sitt slott för att "hålla honom säker". Crowley och Halt inser att de inte kan stoppa Morgarath själv utan kommer behöva flera spejare vid deras sida. 

Deras uppdrag blir farligt och de skall kunna skilja fiender och vänner. Men under deras resa får de chansen att fördjupa deras vänskap och träffa både gamla och nya vänner och bundsförvanter.

Trodde jag inte kunde bli gladare när jag såg att denna bok hade kommit ut. En till av de böckerna som jag älskar att läsa och fått mitt intresse för fantasy och medeltid att fastna. Den här boken var intressant och man får mera en inblick i tiden före Will och de första Spejarens Lärlings böcker. 
Man får läsa om många intressanta karaktärer som man läst om i Wills tid fast att de är nu yngre. Det är en helt annan tid nu och man får följa med hur Duncan gick från prins till kung. Hur Halt blev spejare. Hela historien bakom. Rekommenderar den verkligen.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar