tisdag 24 maj 2016

Hälsningar från havets botten

Hälsningar från havets botten - Christina Lindström

" Mitt hjärta slår ursinnigt när vi kysser varandra."Filles liv rullar på, sena festkvällar, kompisar, trubbel och skola. Det är ett vanligt liv. Första dagen i gymnasiet får Fille syn på sin barndoms kärlek Hanna. Hanna och hennes tvillings syster flyttade från staden i fjärde klass. Fille faller handlöst för tjejen han har tänkt på i 6 långa år.


Fille bestämmer sig helt enkelt för att försöka vinna Hannas hjärta. Men det är svårare än väntat. Hannas hjärta är ett hav fyllt med djupa hemligheter och många lås. För att nå hennes måste Fille ha tålamod, låta henne ta allt i sin takt annars kommer han att förlora henne igen.

Förutom Hanna att tänka på pågår livet runtom Fille. Skolan och kompisar tar massor av tid och Fille måste få allt att fungera.

Hälsningar från havets botten är en bok jag skulle rekommendera den åt ungdomar i åldern 12-15 år. Det var en intressant bok som tog upp många känsliga ämnen som berör unga tonåringar idag. Trots ämnen som tas upp är boken ganska enformig men slutet är däremot oväntat. Man fick inte svar på allt man ville, men på samma gång behövs det inte.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar