måndag 4 april 2016

En annan värld

En annan värld, av Nora Roberts


"Han kände till riskerna och han var villig att ta dem. Ett enda misstag och alltihop skulle vara över innan det ens börjat."

Sunny Stone har tagit flykt från allt vad stora städer och stressigt liv heter. Hennes syster och hennes man har en stuga uppe i bergen och Sunny får nu låna den så länge de är bortrest. Sunny vill få klarhet i vad hon skall göra med sitt liv och behöver lugn och ro för att ta reda på det. Det är åtminstone vad hon tror. 

Väl framme i stugan möter hon på en överraskning hon inte trodde. Vid stugan dyker det upp en man i helt vanliga kläder trots att det är snöstorm på utsidan. Han har varken vinter jacka eller skor. Inte heller har han några värdesaker än bara sin väska. Han presenterar sig som Jacob Hornblower bror till hennes svåger. 

Men Jacob beter sig som allt vore nytt. Allt i den enkla stugan är faschinerande för honom och Sunny märker genast att någonting inte stämmer. Varför skulle han komma till stugan för att tala med sin bror? Hennes svåger har aldrig nämnt om sin familj, men ändå verkar det som om Jacob känner honom väl och faktiskt är hans bror. När hon snokar igenom hans väska hittar hon saker hon inte ens visste fanns. 

Under snöstormen som skär av dem från omvärlden får de både en möjlighet att studera den andre. Vilka hemligheter döljer Jacob från Sunny?

En lite speciell bok och i början hängde jag inte alls med. Men efter några kapitel började jag få klarhet på det ena och det andra. Gillade verkligen boken för att ha lite annan story-line än Nora Roberts andra böcker. Min mamma läste också den här boken och gillade den inte alls lika mycket som jag, så läs den för att själv bestämma om den var någonting i din smak!

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar