söndag 22 november 2015

Målarböcker för vuxna


Det här med målarböcker för vuxna är väldigt populärt just nu. Man hittar dem överallt. De finns i många olika teman, bl.a. indiska mönster, havsmotiv, djungeltema eller mandalas. För dem som inte vet är mandala ett mönster som utgår från en cirkel.
mandala

Att färglägga en bild är väldigt avslappnande och tar bort pressen att prestera för personer som anser att de inte kan rita. Man behöver inte själv rita något fint - motivet finns redan där. Därför har det samma effekt som att teckna har för många, men man behöver inte ha självförtroende som konstnär. Man behöver inte tänka alls utan kan förlora sig i mönster och färger.

I somras när jag hade dagispraktik satt jag ibland och färglade Frozen-bilder med barnen. Det var otroligt avslappnande och roligt. Jag kom på mig själv med att önska att det fanns målarböcker för vuxna.

Målarböckerna för vuxna är mer utmanande och bilderna är mer detaljerade än de i målarböcker för barn. Det här är ett jättebra julklappstips, så här i november. Titta igenom böckerna lite, försök hitta en med bilder som passar personen du köper den åt, precis som när man köper en målarbok åt ett barn med motiv barnet tycker om.Bella


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar