måndag 16 november 2015

Det är jag som är Juni

Det är jag som är Juni av Lin Hallberg


Juni är en tjej på 12 år och beskriver sig själv som väldigt lat och lite flummig. Hon har provat på många olika aktiviteter genom åren. Allt från simhoppning, klättring, olika bollspel. Men allra helst vill hon umgås med sin bästis Alba eller slappa där hemma med sin katt. 

Alba är en tjej som flyger och far på massor av olika aktiviteter. Det är oftast hon som fått med Juni på olika aktiviteter. Mest för att Juni ibland vill umgås med Alba när hon inte har tid. Men en dag när Alba kommer på att de ska börja rida säger föräldrarna ifrån. Juni skall få prova på ridning, men hon måste rida alla 10 gånger de betalar för och de vägrar köpa någon utrustning innan de vet säkert att hon fortsätter.

Juni går motvilligt med på det. Hon tycker inte ens om hästar med Alba pratar om hur kul de kommer ha det tillsammans att hon inte kan låta bli att hänga med. När de kommer till stallet börjar Juni undra om detta inte är ett misstag. Hästarna luktar, de har enorma hovar som absolut kommer krossa henne som en liten myra om de trampar på henne. De har stora tänder som de kan bitas med och hon vill verkligen inte ha en häst som rusar iväg så fort hon sätter sig på den.

Juni är verkligen rädd, men hon går dit varje gång väldigt motvilligt. Men ibland får hon känslan, den där speciella känslan som hon vill ska dröja sig kvar och får henne att fundera om hon faktiskt har hittat något hon vill syssla med.

En bra bok som beskriver mycket om att det inte är så lätt att börja rida och att hästar kan kännas läskiga i början. Det är inte lätt att lära sig rida och man lär sig nya saker hela tiden. Jag gillade denna bok för Juni var så bra till att beskriva saker och överdriva dem till max. Det gjorde boken humoristisk. Rekommenderar den för hästgalna och andra som vill läsa den i åldern 9-12 :)

// Atte 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar