söndag 14 juni 2015

Ridläger med Sigge

Ridläger med Sigge, av Lin Hallberg


Sommaren har äntligen börjat på Brobygården och skolorna har tagit sommarlov. Elina kan knappt sitta stilla på skolavslutningen eftersom hon vet att efter det här ska hon och alla kompisar åka ut till stallet och ha städdag. Att städa är inte roligt men när man städar åt hästar är det en helt annan sak. Sigge kommer säkert bli så glad att få en ren spilta att stå i sen. Dessutom är det bara en vecka kvar tills ridlägret.  Efter att både småtjejerna och stortjejerna städat hela dagen i stallet är det dags att välja namn till de två nya fölen i hagen.  Elina är stolt när Samiras föl får namnet Skilla som hon hade som förslag och det andra fölet får namnet Robin.

Dagarna går fort och sen är det dags för ridlägret. Men det finns ett moln på Elinas blåa himmel. Ingelas pojkar Eric och Simon ska vara med på ridlägret. Och alla vet att Sigge är Simons ponny och han vill säkert rida honom då. Men molnet försvinner ner Ingela meddelar att det är Elina som nog ska sköta Sigge. Eric och Simon har ett annat uppdrag. 

Ingela har köpt en ponny till, och inte vem som helst utan Sam och Sigges lillebror. Sappo heter han men när han kommer till Brobygården blir det inte riktigt som Elina drömt om. Sappo är lite elak och Ingela får vara väldigt bestämd och lite arg på honom. Hur ska Eric och Simon få koll på honom?

Elina och hennes kompisar får lära sig massa under lägret. Men dagarna går för fort och även lägret tar slut till sist. Men Elina har lärt känna Eric jättebra och det verkar som om Mattis blir avundsjuk? Elina kan inte förstå varför.

Fortsättningen på Sigge böckerna. Detta är den 5:e boken om Elina och Sigge. Just nu har det total kommit ut 18 böcker, har läst varenda en sedan jag var 10 år gammal och de är fortfarande lika bra. Rekommenderas till åldern 10-13 och hoppas det ger en njutbar läsning :)

// Atte


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar