onsdag 18 februari 2015

Stall Humlebygården - En riktigt vän

Stall Humlebygården - En riktigt vän, Malin Stehn

Bild från google

Sofie är förälskad, i sin pojkvän Adam. Men hennes kärlek har fått Zoe att känna sig undertryckt. Och Sofie tycker hon är larvig. Det är ju självklart att hon inte har lika mycket tid för Zoe nu när hon också har Adam. På Stall Humlebygården är det stor uppståndelse. Den nya hingsten Born to Run ska tävla i Paris. Och när Sofie får frågan om hon vill följa med blir hon överlycklig.

Alla tycker att hon ska tacka ja och åka. Vilken livs chans! Men samtidigt känner sig Sofie osäker. Vågar hon lämna Adam hemma tillsammans med Zoe? Vad händer om Speedy glömmer henne medan hon är borta. Och deras kattunge Kitty, tänk om hennes mamma släpper ut henne för första gången utan att Sofie är med? Efter många om och men åker Sofie trots allt med ner till Paris.

Resan är lång, men tillsammans med Tina och Isabell går allting trots det fort. Och Tina har varit med förut. Hon vet allt som ska göras och när de anländer till stallet där Born to Run ska stå är de snabbt klara och kan gå och lägga sig.

Under sina dagar i Paris får Sofie träffa många olika människor och många fantastiska hästar. Men det blir inte en lugn stund och mystiska omständigheter är på kommande. Kan Sofie och hennes nyfunna vän klura ut det mystiska eller? Och hur går det egentligen för Born to Run?

Den sista delen i serien ( tror jag ) det har inte kommit ut flera böcker efter den här. Men den här är nog en av mina favoriter i serien. Den är spännande och många tonårsproblem kommer upp. Hur blind man kan vara för att man är förälskad. Så rekommenderar till alla hästälskare och andra intresserade^^^

// AtteInga kommentarer:

Skicka en kommentar