tisdag 10 februari 2015

Ingo

Ingo - En värld under ytan, av Helen Dunmore

Sapphire bor tillsammans med sin bror, mamma och pappa på en världens mest underbara plats strax bredvid havet. Sapphire är lycklig, deras familj är så perfekt och hon njuter av livet. Efter en fest går de alla tillsammans hemåt.  På vägen stannar hon och pappa vid stranden. Det är då han frågar Sapphire om hon hör dem? Sapp förstår inte vad hennes pappa menar. Hör vilka? Endast vad hon hör är havet. Efter det blir hennes pappa som vanlig igen. Men hon ser att någonting har förändrats i hans ögon.

Den samma natten åker hennes pappa ut med sin båt. På morgonen har han fortfarande inte kommit tillbaka. Han kommer inte alls tillbaka. Kustbevakningen sätts in, poliser, frivilliga. Men hennes pappa är fortfarande borta och kommer inte hem igen. Sapp och hennes bror Conor vägrar tro att han har drunknat. Deras pappa är en duktig simmare och havet var lugnt den natten han försvann. Han skulle inte försvinna. Inte utan en orsak eller hur?

Ett helt år går och inget spår av deras pappa och livet går vidare. Förutom för Sapp och Conor de har lovat att hitta deras pappa till varje pris. Men istället hittar de någonting annat. De hittar Ingo. En värld under ytan som verkar ha många hemligheter. Och kanske vet Ingo någonting om deras pappas försvinnande?

En spännande bok som kan vara lite tråkig i början, men den blir bättre. Hur den slutar vet jag inte. Hann aldrig läsa klart den men kommer absolut att göra det. Den är väldigt speciellt skrivet och historien är intressant. Så rekommenderas!

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar