lördag 6 december 2014

Tv-serier som böcker: Doctor Who

Doctor Who - The Clockwise Man


Nu är jag ute på ännu mer djupt vatten, eftersom jag har sett väldigt lite av tv-serien och inte alls läst boken. Jag tänkte bara berätta att den finns. Läsarna har väldigt delade åsikter, men verkar överlag mer positivt inställda än till Supernatural-böckerna. Precis som med Supernatural var tv-serien först, böckerna har skrivits i efterhand och utspelar sig mellan två avsnitt.

Doctor Who handlar om Doktorn, ett excentriskt utomjordiskt geni som reser genom tid och rum med maskinen TARDIS. Tids- och rymdskeppet TARDIS ser ut som en gammal engelsk "police box" från utsidan, men är mycket större på insidan. Doktorn tar genom seriens gång med sig olika följeslagare ut på alla möjliga äventyr. Serien har 33 säsonger. Därför finns det flera olika skådespelare för Doktorn. De har löst det smidigt genom att förklara att när Doktorn är nära att dö kan han förändra sitt utseende. Efter 50 år vet man fortfarande inte vad Doktorns riktiga namn är.

Boken inleds med att den nionde Doktorn och Rose befinner sig i London år 1924. De stöter på en mystisk icke-mänsklig mördare, en kvinna som alltid gömmer sig bakom maskeradmasker, en katt som kan återvända från döden och folk som inte vet sanningen om vem de själva är. De måste knyta ihop alla lösa trådar och få någon rätsida på allt innan London förstörs.

Det finns åsikter om att karaktärerna inte riktigt stämmer, men klagomålen är inte lika stora som på den förra boken jag skrev inlägg om. Överlag verkar många vara helt nöjda.
Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar