söndag 14 december 2014

Millan - Drömmen

Millan - Drömmen, av Pia HagmarMillas liv har blivit lite bättre. Men fortfarande känner hon sig sviken av sin pappa. Ända sen den kvällen har han hållit sig nykter och varje dag gått till sitt nya jobb. Men han märker att Milla inte är så snabb att förlåta honom. Men allt känns lättare nu. Istället för Zorro har hon nu Glimra. Och tack vare Marianne får hon hyra in henne emot att hon hjälper till i stallet. Dessutom har hon också träffat Joel. En kille från 8:an. Han förstår Millan för han har det precis på samma sätt hemma. Med honom kan hon tala om nästan allt. Och trots att Millan inte är van att dela med sig av sitt liv tycker hon att det är skönt när någon förstår. 

En dag när Millan kommer hem från stallet är hennes pappa ute och leker med Josef. Aldrig har hon sett honom leka med Josef. Milla börjar smått drömma om en jul, en jul som är normal. Med mat på bordet, en julgran, städat och julklappar. Men hon vågar nästan inte tänka tanken för tänk om? Men har hennes pappa verkligen ändrat sig? Kan han verkligen ha slutat dricka? 

Kan en perfekt förvandlas till någonting annat? Och när Millan anmäler sig till julhoppning undrar hon om hon gjort det rätta valet? Glimra har varit med om någonting och är fortfarande rädd för det mesta. Kanske hon har tagit sig vatten över huvudet?

Jag tycker mycket om den här serien Millan som Pia skriver. Hon får fram de rätta känslorna och man kan tydligt och klart föreställa sig hur det ser ut. Boken är känslosam och mycket tankar väcks när man läser den. En hästbok, men med mycket annat inslag som familjeproblem och hur man på utsidan gör allt för att det ska döljas. Så rekommenderar verkligen den här serien!

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar