lördag 2 april 2016

Size 12 and Ready to Rock

Hej! Det var länge sen. Jag har stressat till döds över studentskrivningar och universitetsansökningar. Särskilt pinsamt är att jag läste den här boken för ganska länge sen, men ännu inte har lyckats skriva om den. Den här recensionen innehåller små spoilers för slutet av bok 3, så fortsätt på egen risk.

Meg Cabot: Size 12 and Ready to Rock (Heather Wells Mysteries 4)


Fjärde boken om Heather Wells har jag också läst på engelska eftersom den inte överhuvudtaget blivit översatt till svenska. Den är precis lika rolig och spännande som de övriga böckerna, men dessutom får vi lära känna familjen Cartwright och Tania Trace bättre.

Heathers ex-fästmans nya fru, Tania Trace, ska under sommarlovet hålla ett rockläger för tonårsflickor i Fisher Hall - elevhemmet där Heather jobbar. Sen blir producenten för en reality show om Jordan och Tanias liv mördad. Giftet han dog av var menat för Tania.


Heathers nya pojkvän, Cooper Cartwright, som också är storebror till ex-fästmannen Jordan Cartwright, blir anställd för att se till att Tania inte råkar illa ut. Cooper är privatdetektiv och Heather borde verkligen låta honom sköta sitt jobb. Men när folk blir mördade i Fisher Hall aka Death Dorm, brukar Heather alltid bli inblandad på något sätt.

Handlingen är inte så förvirrande som den verkar. Det är bara Heathers liv som är komplicerat. Boken är spännande, rolig och förvånansvärt lätt att hänga med i. Jag läste en recension, skriven av någon som inte har läst de tre första böckerna, och hon konstaterade att det inte alls är svårt att hänga med. I sitt babblande reder Heather ut viktiga händelser från tidigare böcker utan att bromsa upp handlingen över huvud taget. Meg Cabot är en mycket skicklig författare.

Rekommenderar verkligen serien om Heather Wells. Den är det bästa jag har läst på länge.

Utgiven: 2012
Utspelar sig: i New York, USA
Antal sidor: 384
Böcker i serien: Size 12 Is Not Fat, Size 14 Is Not Fat Either, Big Boned, Size 12 and Ready to Rock, The Bride Wore Size 12
Börjar med: Racing up the stairs to the second floor, my heart pounding - I'm a walker, not a runner. I try not to race anywhere unless it's an emergency, and according to the call I received, that's what this is - I find the corridor dark and deserted.
Mitt betyg: 4/5

Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar