måndag 4 januari 2016

How to Marry a Finnish Girl

Phil Schwarzmann: How to Marry a Finnish Girl - Everything You Want to Know About Finland, That Finns Won't Tell You


Phil Schwarzmann är en amerikansk komiker och bloggare som bott i Finland ganska länge nu. How to Marry a Finnish Girl är en bok som beskriver hans syn på Finland. Det är en humoristisk bok som pekar ut många små egenheter vi finländare inte ens inser att vi har. Den förklarar hur man som utlänning i Finland ska bete sig för att smälta in, hur man överlever den finska vintern, hur full man får bli på olika finländska högtider, hur man känner igen finländare utomlands m.m. Inget som står i den här boken får tas seriöst.

Jag praktiskt taget sträckläste den här boken. Den är inte särskilt lång. Flera gånger under läsningen kunde jag inte hålla mig för skratt. Boken driver med allt och alla. Den driver med sannfinländarna, finlandssvenskarna, finländarnas klädstil, finska kändisar och vädret, för att nämna några exempel.

Om man inte har alltför höga tankar om sig själv och kan ta det med en nypa salt, är det här en riktigt rolig bok. Den känns träffsäker och sarkastisk. Det är inte den roligaste boken jag läst, men rolig är den. 
Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar