måndag 16 mars 2015

Favorit karaktärer

Hejsan! :)

Ska lista mina topp 10 karaktärer och varför de är just det.

1. Will, från Spejarens Lärling. Han är nog den härligaste karaktärer jag läst om hittills. Han är påhittig, smart och ställer en massa frågor. Det som är bästa med honom är att han är så mänsklig. I början är han en helt vanlig kille som ska bli tränad till spejare. Och det tar år innan han blir riktigt bra på det. Han är inte född bäst från början.

2. Rose från Vampire Academy. En karaktär som är tuff och säger rakt ut vad hon tycker och tänker. Och samtidigt är hon en vanlig tonåring i början och förändras när livet står på spel, då blir hon en kallblodig beskyddare. Dessutom har hon en hel del fräcka kommentarer men alltid kan skratta åt.

3. Marcus från Gladiator. Marcus är bara en pojke när hela hans liv ändras och blir till allt annat än vad han är van vid. Från ett lugnt liv blir han slav och sedan till en gladiator som ska slåss på arenan för sitt liv. Men samtidigt är han ämnad att bli något större än han anat.

4. Halt från Spejarens Lärling. Han är en man som man respektera igenom alla böckerna. Han har så mycket kunskap och är en vis gammal gubbe skulle man kunna säga. Han är ingen man "muckar gräl med".

5. Alex från en varm vinter. Hon tar sina egna beslut och väljer att åka på en resa och hitta sig själv. Hur världen kan ljuga, men samtidigt finns det de som vill en gott. Hon är en tjej som vill upptäcka sig själv på sina villkor och man blir inspirerad av henne.

6.  Erak och skandierna från Spejarens lärling. Skrattar alltid gott när man läser om dem. De har alltid någonting att kommentera och jag gillar deras rubusta stil och att gå rakt på sak. De är råbarkade in i märgen men uppskattar alltid mod och ärlighet.

7. Sofia, från Stall Humlebygården. Sofie får vara med så mycket och är bara 13 år.  Hon blir tvungen att lämna sitt hem och sin bästa kompis och flytta till ett helt annat land. Men hur hon utvecklas och får intresse för hästar är inspirerande. Och trots att hon hatar det i början så slutar det med att hon älskar det.

8.Millan från Pia Hagmars böcker. Millan är en stark tjej som verkligen måste kämpa. Eftersom hennes familj är trasig och hennes mamma inte orkar göra någonting får hon göra allt. Städa, laga mat tvätta, allt för att ingen ska upptäcka och ta hennes lillebror ifrån henne. Trots den jobbiga vardagen har hon ett intresse som får henne att vara glad och glömma sina bekymmer en stund. Och det är hästar.

9. Gilan från Spejarens Lärling. Gilan också en av spejarna som är min favorit. Han är mera mystiskt och man vet inte så mycket om honom. En intressant person som jag gärna vill veta mer om och hoppas kan man alltid.

10. Hal från Brotherband. Hal är inte alls som alla andra skandier just för att hans mamma är araluan. Men hur han bevisar till andra att han är mer än vad ögat ser. Hur det naturligt faller in för honom att vara en ledare.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar