söndag 25 januari 2015

Förlåt Elina

Förlåt Elina - av Sofia Nordin


Evelina och Elina har varit bästa vänner jättelänge. Men det är i hemlighet. Evelina är mobbad i sin skola och samtidigt hör Elina till de coola ungarna. Alla vill vara tillsammans med Elina. Så Evelina är alltid den som väntar på att Elina ska ringa henne, den som drar sig undan när de kommer till skolgården för att ingen annan ska se dem tillsammans. Elina har inte bett Evelina att göra så, utan det har bara blivit så.

Men en dag börjar Evelina tala med en tjej från en annan klass. Cecilia heter hon. Cecilia är lika mobbad som Evelina till och med mer. Evelina börjar umgås mer och mer med Cecilia och Elina står ibland på avstånd och betraktar dem. Det märker Evelina och hon undrar vad Elina skulle vilja säga.

Så vem är det som överger vem egentligen? Elina har ju vänner från de coola. Men det verkar inte vara riktigt bra det heller. Hon ger Evelina långa blickar. Blickar som längtar. Men Evelina märker dem inte, inte nu när hon har fått en vän.

En intressant bok. Man trodde den kanske skulle vara lite tydligare med sitt koncept och att rubriken antydde på en viss sak, att det var Evelina som skulle överge Elina. Men tyckte inte att det kom fram så bra i boken.  Men annars var boken en bra bok att läsa och få tiden att rinna iväg. Rekommenderas ganska mera till åldern 10-15 år 

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar