måndag 7 december 2015

Broderband - Jägarna

Broderband - Jägarna, av John Flanagan


Detta är den sista delen av trilogin Broderband. OBS! Spoilers kan förekomma om man icke har läst de två tidigare böckerna.

Hal och hans vänner har lämnat Limmat bakom sig och fortsätter sin jakt efter Zavac som stal skandiernas värdefullaste skatt. I Limmat var de så nära att ta Zavac men misslyckades. Istället blev Ingvar svårt skadad och har svårt att återhämta sig istället blir han allt sämre med tiden. Det är verkligen något som inte är bra för Ingvar är den enda som kan sköta det enorma vapnet Krossarn som Hal planerar att förgöra Zavac med.

Med hjälp av en av Zavacs vänner som de har tagit tillfånga leder deras väg till Raguza. En pirathamn. De hoppas på att kunna ta fast Zavac där och ta tillbaka andomalen.  Men vägen till Raguza blir allt annat än lätt. På vägen får de möta flera olika hinder. Medan deras vägar till Raguza försöker stoppas fortsätter Broderbandet Hägrarna att ta sig framåt. De vägrar ge upp!

Men deras största utmaning blir trots allt där de ska ta sig in till Raguza och ta fast Zavac, men hur gör de det i en pirathamn som redan är full av laglösa och styrs med järnhand av den ökände Mihaly.
Deras uppdrag blir allt annat än lätt och får ta till både styrka, mod och vishet. Men kommer de fortfarande att klara det ändå?

Detta är den sista boken i trilogin och jag tyckte den var min favorit av alla tre. Den innehöll så mycket händelser men blev aldrig för mycket eller lång tråkigt. Humor finns det gott om från skandiernas sida. John Flanagan fortsätter att hålla upp den höga förväntningar på sina böcker precis som i Spejarens Lärling. 
// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar