söndag 3 maj 2015

Peter Pan in Scarlet

Peter Pan in Scarlet, - av Geraldine McCaughrean


Bild från google

Peter Pan in Scarlet är en bok som är en uppföljare av Peter Pan. Det var genom en tävling där frivilliga fick skicka in noveller till en uppföljare av Peter Pan. Och Peter Pan in Scarlet är den som vann.

Wendy och pojkarna har växt upp och bor i London tillsammans med sina familjer. Men aldrig har de glömt Landet Ingenstans. Speciellt inte nu. Varje natt drömmer de om Landet Ingenstans, men det räcker inte. Varje gång har de också med sig någonting därifrån. En dolk, en skatt, kläder. De inser snart att drömmar läcker ut ur Landet Ingenstans och att de måste återvända.

Men för att återvände måste de bli barn igen. Efter många svåra hinder blir det barn igen och beger sig tillbaka till Landet Ingenstans. Först känner Peter inte alls igen dem och hans inser inte heller att varken Nibs eller Michael är med. Nibs beslöt att inte kommer på grund av att han skulle sakna sina barn och Michael försvann i kriget. Han kom aldrig hem.

De beslutar sig att söka efter en skatt. Men under deras färd till skatten bortom Landet Ingenstans, får de möta många faror och gamla fiender som finns bland dem.

Mitt favorit citat ur boken är: "Jag tror din mamma bara stängde fönstret för att hålla ute röken."

Boken läste jag på engelska och är väldigt bra. Man blev genast intresserad och inne i boken. Den var äventyrlig och rolig. Men samtidigt skrämmande på tanke hur Peter förändras mitt i boken. Men rekommenderas verkligen!

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar