torsdag 30 juni 2016

The Bride Wore Size 12


Meg Cabot: The Bride Wore Size 12 (Heather Wells Mysteries 5)


Inlägget innehåller spoilers för de fyra första böckerna i serien!

Utgiven: 2013
Utspelar sig: i New York, USA
Antal sidor: 400
Böcker i serien: Size 12 Is Not Fat, Size 14 Is Not Fat Either, Big Boned, Size 12 and Ready to Rock, The Bride Wore Size 12
Börjar med: "Everything's going to work out." That's what I've been saying all month to my fiancé, Cooper. "Everything's going to be great. Wait and see."
Mitt betyg: 4.5/5

Heather Wells ska gifta sig. Även om det visserligen är en anledning att vara nervös, är det inte sitt bröllop hon syftar på när hon i bokens första mening försöker övertyga Cooper och sig själv om att allt kommer att ordna sig. Det är skolstarten som oroar. För i år har Heather bestämt att inte en enda elev i hennes elevhem ska dö. Inte ens i en olycka. Om hon så ska tvingas vira bubbelplast runt varenda en av dem, så ska det inte förekomma några dödsfall i år.

Synd bara att det första mordet sker innan de första lektionerna ens börjat.

Förutom mord, bröllopsplanering och en kunglig elev med allt vad det innebär, står Heather plötsligt inför sin kanske största utmaning någonsin: sin egen mamma. Mamman som stack med hennes manager och alla hennes pengar, mamman som släpade runt henne på turnéer i köpcenter när hon borde ha gått i skolan, mamman som nu plötsligt vill blanda sig i hennes liv igen trots att de inte har haft någon kontakt alls de senaste åren.

Det är fantastiskt att vara Heather Wells just nu.


Det är sorgligt när en så här bra serie tar slut. Böckerna om Heather Wells är de första deckare jag verkligen älskat sen jag var 10 och inte läste något annat än Kitty. Heather är rolig och sarkastisk. Hennes oväsentliga iakttagelser och kommentarer fick mig att skratta högt för mig själv många gånger under läsningens gång och jag beundrar hennes envishet och lojalitet. Hon och Cooper är också det perfekta paret och äntligen har de hittat varandra.

Rekommenderar den här serien så otroligt mycket! Tyvärr finns bara de två första böckerna på svenska. Men man får väl ta och lära sig lite mer engelska samtidigt, då.


Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar